kedd, április 19, 2016

NAFW2016

ENGLISH version

Egy nap késéssel, de végre hozom nektek az összefoglaló posztot a múlt héten lezajlott Nail Art Fashion Week-ről. Már tavaly is nagy lelkesedéssel vágtam bele a kihívásba, idén sem volt ez másképp. Ilyenkor mindig leülök, és végignyálazom a Vogue fényképeit az legújabb őszi divatbemutatókról és kiválasztom a kedvenceimet.
Idén is a következő 7 téma szerint kellett inspirálódni:


Az elkészült manikűrök mindegyike teljes mértékben szabadkézzel készült, nagyrészt akril festékkel, de ahol nem, ott jelzem, hogy melyik lakkokat használtam.


Akárcsak tavaly, idén is Iris van Herpen tervezőnőt választottam kedvenc designeremül, teljesen ámulatba ejt a sok részlet és a futurisztikus, "alien" vonal amit képvisel, a 3D nyomott ruhák a kedvenceim. Mivel tényleg nagyon részlet teli a kollekció, ezért azt a ruhát választottam amit még úgy-ahogy le tudok festeni :D A színösszeállítás is nagyon tetszett, de sajnos nem volt ilyen okker-mustár sárga lakkom, úgyhogy akril festékből kellett valami hasonlót keverni.
A fenti képen mattítva, alul fényes fedőlakkal látjátok. Nem ez a kedvencem a 7 közül, de összességében nem vészes.



A 2. nap témája a táskák voltak. Elég nehéz volt olyat találni ami tetszett (és egyben kihívást is jelentett). Végül egy csodaszép Versace darab mellett döntöttem, amit egyébként simán elfogadnék :D A többi Versace táska is nagyon tetszett a kollekcióból, teljesen hordható, csodaszép darabok.
Fehér lakkra dolgoztam, a korall az Essence off to miami lakk, a többi akril festék.



A harmadik napon a cipőké volt a főszerep. Ezzel kínlódtam meg a legjobban, alig találtam olyat ami tetszett volna. Maga a cipő még így is a frászt hozza rám, viszont a színek/minták nagyon bejönnek. Ez a cipő több színben is megtalálható a Dior bemutatóján, de annyira megtetszett ez az égetett narancsos szín, hogy végül e mellett döntöttem.
Fekete lakk alap + akril festék.



 Az egyik kedvencem lett ez a manikűr, amit az Ungaro szettje inspirált. Ezen a napon kedvenc divat trendet kellett választani. A virágminta és a geometrikus között vacilláltam, de aztán rá kellett jönnöm, hogy legjobban a különböző minták és/vagy textúrák kombinációját szeretem, vagyis a Mix and Match trendet.
Ez a manikűr sikerült a legjobban technikailag, a hordhatósága persze megkérdőjelezhető, de mikor készítettem én hordható manikűrt utoljára?! :D Itt nem az a cél.
Fehér lakk alap + akril festék.



 Az 5. napon fashion blogger vagy style ikon volt az inspiráció forrása. Ezt a napot majdnem kihagytam, mert nem igazán követek divat témájú blogokat, de aztán @songofstyle posztolt egy csodaszép képet instagramra, és már el is volt döntve a dolog :)
Sötétkék alap a Sally Hansen Thinking of Blue, a nude pedig Sally Hansen Shore-ly!, a többi akril festék.



Egészen véletlenül bukkantam a Carven képeire, ezelőtt nem ismertem a tervezőpárost, de amint megpillantottam ezt a mintát, tudtam, hogy a 6. napon őt fogom választani. Az átmenetes alap a Golden Rose RC 50, Seche Coral, Catrice Be My Violetine és a Sally Hansen Thinking of Blue lakkokkal készült, a többi akril festék. Nagyon béna vagyok kezek festésében, de az összkép ennek ellenére nagyon tetszik.



Az utolsó napon az őszi divatbemutatókon előbukkanó manikűrök közül kellett választani. Ez mindig a pihenő nap számomra, mert nyilván nem a körmökön van a hangsúly a kifutón, nincsenek túl bonyolult nail artok. A Kenzo zebra/tigris?csíkos manikűrjére esett a választásom.
Alapnak a Miss Sporty Quickdry 470-et használtam, a hullámokhoz pedig a Sally Hansen Thinking of Blue-t és az OPI Push and Shove-ot.


Nagyon jó ez a kezdeményezés, ha @so_nailicious Maria jövőre is megrendezi, akkor biztosan részt veszek ismét.

Hogy tetszik a 7 nail art? Melyik a kedvenc?

7 megjegyzés:

  1. Jaj, én mindegyikért odavagyok, de a legnagyobb kedvenc a táskás! Mióta posztoltad, minden nap megnéztem IG-n, annyira szép! És igen, kéne hozzá a táska is. :D

    VálaszTörlés
  2. A táskás tetszik nekem is a legjobban, de a cipő inspirálta is nagyon bejön! :)
    Szépséges munkák, minden elismerésem.

    VálaszTörlés
  3. Művész vagy! A kék virágos ruha inspirálta mani tetszik legjobban. Én hordanám mindet! :)

    VálaszTörlés
  4. ééén is mindet hordanám :D <3

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jók lettek! Az első és az Ungarno inspirálta nagyon tetszik, de a fashion blogger inspirálta az abszolút kedvencem. :)

    VálaszTörlés
  6. Amazing post! All manicures are great!

    VálaszTörlés