szerda, április 27, 2016

Mexican Crystals + tutorial

ENGLISH version

A mai manikűrt egy japán nail tech inspirálta, Mananails. Csak bámulni szoktam milyen precíz alkotások kerülnek ki a keze alól, legszívesebben az összes munkáját lemásolnám a körmeimre.
Már elég régóta töröm az agyam, hogy hogyan tudnám megoldani természetes körömre, körömlakkal azt a tipikus japán "hegyikristály" effektet (mint pl. EZ) amit ők zselével építenek fel. Aztán az egyik nap olyan hirtelen ugrott be az agyamba az (egyébként rendkívül egyszerű) ötlet mint a villámcsapás.


Még mielőtt áttérnék magára a kristályra, először ejtek pár szót erről a mexikói jellegű mintáról, amit INNEN kopiztam egy kis kiegészítéssel. Alapnak a Golden Rose RC 109-et használtam, ami egy csodás terrakotta narancs szín. Kb. egy éve keresem ezt a színt, igaz, hogy nem nagyon hordok narancsot, és ezt sem önálló viseletre vettem, hanem nail artokhoz (indián, tribal, "szavanna" jellegű manikűrökhöz). Már csak egy szép mustár/okker sárga kellene, ha valaki tud könnyen elérhető alternatívát, akkor sikítson (a Barry M Mustard-ja nagyon tetszik, de azt már csak ebayen tudnám megvenni). Az alapra akril festékkel festettem fel a mintát, majd feldobtam egy kis szegeccsel is. Nem volt szándékos, de a gyűrűs ujjon lévő hold és háromszög nekem így eléggé sombrero hatást kelt :D


Nagyon tetszik az összkép, még akkor is ha a kristályoknak és a mexikói mintáknak nem sok közük van egymáshoz.


Először nem terveztem tutorialt készíteni a kristályokhoz, de aztán úgy gondoltam, hogy valószínűleg hasznos lehet, mivel Instagramon a kristályos manikűrjeim nagyon népszerűek. Ráadásul ez esetben egy igen egyszerű technikáról van szó, így nem érzem azt, hogy bonyolult szabadkezes dolgokat mutogatok amit valószínűleg nem sok mindenki fog elkészíteni.


A tutorial 15mp-es Instagram videó formájában tekinthető meg ITT. Egy szilikon lap (vagy műanyag fólia, esetleg nyomda fejek), átlátszó körömlakk, acetonos körömlakklemosó (vagy tiszta aceton), fehér körömlakk és felhígított fehér körömlakk kell hozzá (bár az utóbbi talán el is hagyható. Én egy pici lakkos üvegbe kikevertem egy kis színtelen lakkot, pár csepp fehér lakkot és pár csepp acetont).
A lényeg itt is, hogy vékony rétegeket készítsünk, mert legalább 2-3 "matricát" kell egymásra ragasztanunk, hogy elérjük ezt a térhatású, "dimenziós" hegyikristály effektet.
Bár könnyű a technika, egy kis gyakorlásra azért szükség lehet a fehér lakk acetonnal (lakklemosóval) történő elmosásánál. Ízlés szerint lehet fehérebb (mint a fenti mexikói nail artnál), vagy átlátszóbb "kristályokat" készíteni.


Nagyon tetszik ez a hatás, bár inkább csak kiegészítő elemként 1-2 körmön, 10 körmön (vagy jelen esetben 4 körmön) már valahogy nem az igazi.
Bár még nem próbáltam ki, de szerintem színes lakkokkal is működhet ez a technika, így nagyon egyszerűen készíthetünk pl. ametiszt körmöket is :)


Hogy tetszik?

13 megjegyzés:

  1. Hihetetlen gyönyörű lett, mint ezt már nagyon sokszor leírtam. Ha lesz egy kis időm biztosan meg fogok vele próbálkozni. ❤😍💅

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik! Tényleg nagyon egyszerű, ráadásul nem túl hosszadalmas folyamat, úgyhogy nagyon ajánlom :)

      Törlés
  2. Jézusom Lexa! Ez valami fenomenális. Mindig meg tudsz lepni! :D Mikor azt hiszem ennél jobb már nem lehetsz, mindig ráteszel egy lapáttal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Köszönöm! Próbálok mindig fejlődni, mert van hova, úgyhogy örülök, hogy ezt a folyamatot mások is érzékelik :)

      Törlés
  3. Hihetetlen szép ez az effekt, és nagyon köszönöm, hogy megosztottad az elkészítés mikéntjét. Én az összes körömre, akár esküvőre is! simán el tudom képzelni.
    Gyönyörű mani, teljesen lázba hoztál! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és nincs mit, tényleg nem egy nagy durranás, ráadásul maga az alap koncepció nem is mai találmány. Már alig várom, hogy színes lakkokkal is kipróbáljam, szerintem nagyon érdekes dolgok sülhetnek ki belőle.

      Törlés
  4. Álomszép! Köszönöm a tutorialt, ezt biztosan ki fogom próbálni, mert imádom! :)

    VálaszTörlés
  5. úú de régóta szeretnék ilyen kristályos körmöket, ezt mindenképpen kipróbálom, köszi! :) Barry M Mustard pedig még van elérhető a pink pandán :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit. Én is így voltam vele, aztán egyszer csak beugrott, hogy hogyan lehetne valami hasonlót csinálni, és szerencsére működik is :) A Barry M-hez a tippet pedig nagyon szépen köszönöm, el is felejtettem, hogy a pink pandán is van, úgyhogy örök hála :)))

      Törlés
  6. Teljesen odavagyok a kristályos körmökért, gyönyörűek!! Zseni vagy, milyen jó ez a videó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Nem tudok leállni a kristályokkal, már-már kezdem szégyelleni, hogy szinte heti rendszerességgel mutogatok ilyesmit :D

      Törlés
  7. A mexikói minta ugyan nem az én világom, de ez a kristályos dolog abszolút szerelem! Nagyon tetszik és pláne imádom, hogy ennyire egyszerű elkészíteni :)

    VálaszTörlés