csütörtök, április 16, 2015

Kedvenc hajápolóm, csini üvegbe töltve


Folytatódjon az Allinpackaging által küldött termékek tesztje. Mindenképpen szerettem volna egy pumpás adagolót is kipróbálni ahhoz a hajpakoláshoz, amit már több mint egy éve használok. Mivel szilikonmentes samponnal és balzsammal mosok hajat, és festett szőke hajam van, ezért nagyon fontos, hogy hetente legalább egyszer valamilyen olajos hajpakolásban részesítsem.
E nélkül elég fénytelen lenne a hajam. Szerencsére a hajvasalásról/göndörítésről már lassan 2 éve leszoktam, de a szőkeségről nem vagyok hajlandó lemondani, ez viszont már önmagában nagyon roncsolja a hajat. Eleinte kókuszolajat használtam a teljes hajhosszra, és úgy hagytam pár órára, vagy akár egész éjszakára is (ilyenkor fólia+törölköző turbánban aludtam). Egy ideje átváltottam az argán olajra, már a harmadik 50 ml-es üvegcsémet használom és nagyon szereti a hajam. Az utóbbi 1-2 hónapban a csipkebogyó mag olajjal is próbálkoztam, összekeverve az argán olajjal. A csipkebogyó mag olajat az arcomra vettem anno, de mivel mostanában arra saját készítésű kókuszolajos/kakóavajas/méhviaszos/E-vitaminos krémet használok, ezért csak a polcon porosodott. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne ha a hajamra kenném. Ha az arcom szárazságára jó, akkor miért nem lenne jó a hajamra is? (nálam ilyen logika mentén működnek a dolgok :D)
Mivel a kiöntője baromi rossz, és már nagyon untam a folyamatos összekevergetést, ezért kerestem célirányosan a pumpás adagolót a termékteszt kapcsán.
És ugyan mit választottam végül? Egy matt üveg adagolót :D Csak mert olyan *fancy* :)
ITT találjátok egyébként a webshopban, 30ml-es.
Az olajokat simán beletöltöttem, kb. 2 rész argánolajat, 1 rész csipkebogyó mag olajat, összerázogattam és azóta is boldogan élünk :)


 



Használtok valamilyen "házi praktikát", kencét a hajatokra?

5 megjegyzés:

  1. Egész éjszaka turbánban??? Mit meg nem teszel a hajadért. Az enyém drótszerű, festett és vasalom is, de nem törik jobban, mint máskor, évente vágatok a végéből, legutóbb 3 cm-t kellett. Hővédőt használok kétszer, egyszer a hajszárításhoz és másnap reggel a vasaláshoz. A végére utána olajat, mindig mást. Ennyi. Persze sampon és balzsam is van. Az olajhoz tényleg a pumpás megoldás a legjobb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egész éjszaka :D De kb. csak 2 hónaponta visz rá a lélek, hétvégén. Egyébként én egész jól bírom, nem zavar túlságosan :D

      Törlés
  2. Én is próbáltam turbánban aludni, de nem jött be a dolog. :D Csak én annak idején mikor volt ez a nagy ricinusolaj-hisztéria. Sajnos nekem az nem jött be, pedig nagyon sokféleképpen kipróbáltam, de nem nőtt a hajam, a szagáért sem voltam oda, és még csak az állagán sem javított. Ami nálam bevált, és gyorsabban nő a hajam, ápol is, az a henna. A színével is elégedett vagyok, nekem teljesen jó a gesztenyebarna árnyalat, amit az én hajamon produkál. (-: Hajolajból viszont a szilikonos változatok beváltak, bár az argánolajra régóta kíváncsi vagyok, csak mindig sajnálom rá a pénzt..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Hát igen, kicsit trükkös a dolog, de én egész jól bírom szerencsére :) Az első üveg argánolajamat itt vettem Magyarországon bioboltban, annak az árából később az iHerb-en 2 db 50 ml-eset tudtam venni...:D szóval igen, itthon eléggé el vannak szállva az árak. Esetleg a kókuszolajat nem próbáltad még? Nekem azt is szereti a hajam és olcsóbb is az argánolajhoz képest :)

      Törlés
    2. Lehet én valami csodabogár vagyok vagy mi. :D De a kókuszolajjal is úgy jártam, hogy kipróbáltam egész éjjelre is, meg csak pár órára, de semmit nem vettem észre, talán azt, hogyha fejbőrre is használtam zsírosított, bár sajnos nagyon zsírosodásra hajlamos a hajam.. Talán aminél némi jó hatást láttam az az, hogy nagyon vastagon bekenem a kezem, főleg a körömágyat, húzok rá kesztyűt és abban alszom. :D

      Törlés