csütörtök, június 27, 2013

Indie summer



Most nézem, hogy eddig alig volt (1 db, a legelső bejegyzés, egy körmön. félig :D) csillámporos köröm bejegyzés, pedig ha már GlitterFingersss a blog neve akkor illene :D VizsgaidőSUCK miatt nem nagyon vadultam köröm terén, de itt a nyár, jegyzetek elégetve (vagy legalábbis a polc alján), és jöhetnek a merészebb alkotások.
Nagyon tetszenek az indie körmök, csodaszépeket tudnak összekutyulni a leányzók. Épp ezért nem is tudok választani közülük, annyi szépség van, hogy rámenne a gatyám is ha az összeset meg akarnám venni ami tetszik. Ráadásul ezek annyira kis nyári színek, csupa tejes-cukros gyönyör, szezonja van rendesen. Mivel tele vagyok csillámporral és különböző méretű glitterrel, ezért gondoltam összeállítok pár variációt. Ehhez olyan körömlakkokra van szükség, amik nem fednek jól, illetve krémes fedésűek. Az alaprétegbe belenyomkodsz egy kis csillámot, majd jöhet rá még egy réteg lakk (vagy kettő is, a fedéstől függ), illetve ha további "dimenziókat" akarsz akkor még 1 réteg csillám és még 1 réteg lakk.
Elég hosszú a száradási ideje, mert a glitterek alatt nehezen szárad, szóval vigyázni!
Millió változatban lehet készíteni, különböző méretű és alakú glitterekel, határ a csillagos ég :D

A nagyujjamra 1 réteg Aden 48-at használtam, erre jött kék csillám és rózsaszín illetve lila glitter. Majd Jollie France 23-as számú rózsaszín lakk került a tetejére.

A mutatóujjam alapja a Lovely Nr. 83 volt, erre jött arany és piros glitter. Itt 2 "dimenzióban" csináltam, tehát aranyból 2 réteget kapott. A tetjére és a glitterek közé Lovely Nr. 203-sat kentem.

A középső ujjam kapott egy réteg Lovely lakkot (Wonder Nails Collekció Nr. 3). Ez az egyik kedvenc tavaszi-nyári lakkom. Sötét rózsaszín, sárga és arany glitter lett belenyomkodva, végül megint 1 réteg Lovely.

A gyűrűs ujjamon Jollie France Nr. 23 1 rétegben, zöld és lazacpiros glitter, majd 2 réteg Jollie France.

És végül a kisujjamon szintén nyári kedvenc: Lovely - Wonder Nails Collekció Nr.2. + kékesfekete glitter és ezüst szálak. Erre még 1 réteg Lovely.

Van ami jobban sikerült, van ami kevésbé, van amibe kicsit belenyúltam, van ami elmozdult :D De tetszik.
A kedvencem a nagyujjamon, a mutató és a kisujjamon lévő.






3 megjegyzés:

  1. hajjaj, le vagyok maradva... :) mitől indie az indie?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek olyan körömlakkok, amiket otthon, házilag készítenek a készítőik. Egyfajta franken lakkok, általában arról ismerszenek meg, hogy különböző csillámokat/glittereket kevernek bele, de léteznek glitter nélküliek is. Etsy-n nagyon sok ilyen lakkot találhat az ember: http://www.etsy.com/search_results.php?search_type=all&includes%5B0%5D=tags&q=indie+nail+polish&page=1
      Én ezt egyszerűbben oldottam meg, nem körömlakkot kevertem, csak a csillámporokkal és lakkrétegekkel játszottam, amivel hasonló hatást értem el, mint ha glitteres indie lakkot kentem volna fel.

      Törlés
  2. gyönyörűek. nem is tudnék választani közülük. :)

    VálaszTörlés