péntek, november 21, 2014

Lakkteszt | Colour Alike 537 (H), 536 (H)


Nagyon örülök, hogy a Nailland-nél kaphatóak már a Colour Alike lakkok is, mert már egy ideje nézegettem őket a márka honlapján, majdnem a rendelésre is rábeszéltem magam, de így sokkal egyszerűbb a helyzet. Tudtam, hogy az 537 sima és holos változata is tutira kell, illetve még az 535 holo verzióját szerettem volna nagyon, de arról lekéstem, így került a kosaramba az 536 (H). A duokróm lakkok (az 537 kivételével) nem nagyon fogtak meg, a netes swatchok nem ígértek túl sok duokrómot, így azokat nem is nagyon figyelgettem.
Úgy döntöttem, hogy a két holos lakkot egyszerre mutatom meg, mégpedig azért, hogy össze lehessen hasonlítani őket. Amikor megérkezett a rendelésem, izgatottan bontottam ki a csomagot és eléggé elszontyolodtam, mert a két lakk nagyon hasonlóan nézett ki az üvegben. Persze felkenve teljesen más a helyzet, ezért is mutatom őket most egyszerre. Sajnos megint nem működött a szelekciós készségem, ezért sok kép következik...


Először nézzük az 537 (H) lakkot. Nekem ez a kedvencem, szeretem a zöldet, a kis metál hatás és a holo szemcsék pedig nagyon különlegessé teszik. Ezt a lakkot nem nevezném duokrómnak (bár az alapja olyasmi, de az olíva zöldön kívül nem nagyon jelenik meg más szín, tehát az alap egy sima metál zöld), ellenben a másik, 536 (H) már duokróm alappal rendelkezik.
Hihetetlen jó a minősége mindkét lakknak, leginkább az A-England lakkokhoz tudnám hasonlítani. 1 rétegben majdnem fed, villámgyorsan szárad. Fedőlakk kellhet rá, mert nem valami fényes a száradás után, a képeken fedőlakk nélkül láthatjátok. Szinte semennyire sem csíkoz. A holo részecskék már bent a lakásban is látszanak (lámpa nélkül is), de pl. amikor kimentem az udvarra (az ég felhős volt, semmi napfény) akkor a holo hatás egyáltalán nem érvényesült. Érdekes módon odabent, lámpa nélkül az ablak mellett viszont már látszódott a holo...lehet az ablak úgy veri vissza azt a kis fényt, hogy jó legyen...passz.
Szóval összefoglalva: imádom. A-England minőség, az ár harmadáért.
Ugyanezt tudom elmondani az 536 (H)-ra is, ezért ott már csak a színről fogok beszélni. Előtte viszont jöjjön "pár" kép erről a zöld csodáról :) Értelem szerűen ahol nagyon erős a holo hatás az lámpánál készült kép, a többi pedig bent, az ablak előtt.











Mutatom az ecsetüket is, a hagyományos fajta. Én jobban szeretem a lapítottat, de ez az ecset is teljesen jól használható.



Az 536 (H)-nál már jobban érvényesül a duokróm alap. Na írom, hogy én milyen színeket látok benne, mert nem könnyű eset: ha úgy összességében nézem, akkor rá lehet fogni, hogy barna. De ott van még a réz és a mályva, ami nagyon jól feldobja és általam is hordhatóvá teszi (nem szeretem a barnát, de ezzel semmi gondom sincs). A mályva néha rózsaszínesebb, néha lilásabb tónusú, a rézvörös pedig enyhe aranyba is átcsaphat, szóval tényleg sokarcú ez a lakk.
Sajnos a lámpás képeknél nem tudtam kihozni belőle a duokrómot, pedig élőben látszik, csak hát a fényképezőgépem nem valami penge holo fotózásból...így a lámpás képeken barnának látszik az egész. Mint már mondtam a minőségi paraméterek ugyanazok mint a zöld társánál.
Legalul van az összehasonlító kép, több fényviszonyban. Persze a vak is látja, hogy mennyire különbözőek, de az üvegben nagyon becsapósak lehetnek.

A Nailland webshopban már csak a zöld kapható, de hamarosan érkezik az utánpótlás, és akkor be lehet tankolni belőlük.











Szerintetek melyik a szebb?
A többi Colour Alike lakk közül melyik a kedvencetek?

11 megjegyzés:

  1. Számomra döntetlen, mindkettő nagyon tetszik, nem tudnék választani :)

    VálaszTörlés
  2. Ajj, mindkettő nagyon szép <3 Inkább azon gondolkodom, hogy az 535(H) és az 536(H) mennyire hasonlít... Egyébként egyelőre az összes lakkjukat imádom, az eddig próbált négy közül mind tökéletes! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg be fogom szerezni az 535H-t is, bár azért nem bánnám ha addig valaki csinálna egy összehasonlító bejegyzést :D Mondjuk szerintem az 535 talál lilásabb? Na majd kiderül.

      Törlés
    2. Ma megvettem az 536-ot (a simát) az 535(H) meg már megvolt, szóval megnézem hogy mi a különbség, hátha látszik ;)

      Törlés
  3. Nagyon örülök a tesztnek, mert venni fogok párat, az már biztos, az 536 H mindenképpen kell előbb-utóbb :)

    VálaszTörlés
  4. Mindkettő tetszik, illetve a duochrom lakkok minden fajtája tetszik nekem :)

    VálaszTörlés
  5. Mindkettő csodás, és magamhoz képest döbbenetes módon a zöldes-sárgás tetszik jobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az tetszik jobban, bár veled ellentétben magamhoz képest ez nem meglepő :D

      Törlés
  6. Barna picikét jobban tetszik, de mind a 2 szép!!

    VálaszTörlés