szombat, január 11, 2014

Tutorial | Flanel/kockás manikűr

Ma egy olyan tutorilat hozok Nektek amit már egy jó ideje ígérgetek, mégpedig az őszi kihívás pulcsi inspirálta kockás manikűrjét. Igazából semmi bonyolultra nem kell gondolni, számtalan más tutorial is fellelhető a neten hasonló kockás manikhoz, én így készítettem az enyémet:

(A fényviszonyok miatt a kék sávoknál nem nagyon látszanak az átfedések, de a lenti képen jobban szemügyre vehetitek.)

3 tetszőleges színre lesz szükséged, két színesre - amik lehetőleg jelly típusúak, vagy 1 rétegben nem fednek tökéletesen - illetve egy fehérre vagy krémszínűre, nudera vagy halványszürkére tehát mindenképpen egy világos, de elég jól fedő lakkra. A leírtak az én körömméretemhez ideálisak, ha extra rövid körmeid vannak akkor kevesebb vonalat kell majd alkalmaznod, illetve ha hosszabb akkor pedig többet, tehát mindenkinek kísérletezgetnie kell , hogy a saját körömformájához és körömméretéhez hogyan kell alakítania a sávokat, vonalakat.
Tipp: Ne egyesével haladj, körömről-körömre, hanem először végezd el az 1. lépést mind a 10 körmödön, majd következzen a 2. lépés mind a 10 körmödön stb...így nem kell annyiszor váltogatni a lakkokat, észben tudod tartani, hogy hova, milyen vonalat húztál, illetve az egyes rétegeknek száradási időt is hagysz.

1. A kék lakk saját ecsetével húzz egy függőleges sávot a körmödre. Az lenne a jó, ha a lakk a régi fajta, vékony ecsettel rendelkezne, mert azzal kb. pont jó vastagságú vonalat tudsz húzni. Az egyes körmeiden helyezd máshová ezt a kezdő vonalat, mert így nem lesz minden körmöd egyforma, nem lesz unalmas az összkép, hanem sokkal spontánabb lesz a végeredmény.
2. A fennmaradó részt fesd ki a másik választott színeddel, jelen esetben a pirossal.
3. Húzz egy vékony fehér vonalat közel a köröm széléhez, a kék sávval ellentétes oldalra.
4. A kék lakkal húzz 2 vízszintes vonalat. Itt is variálhatsz, hogy az egyes körmökön hová helyezed ezt a 2 vonalat.
5. A fehér lakkal húzz egy vízszintes vonalat közel a vízszintes kék sávhoz, illetve húzz egy másik vízszintes fehér vonalat közel az egyik vízszintes kék sávhoz.
6. Vegyél elő egy jól fedő, színben hasonló vörös/piros lakkot és húzz egy vékony függőleges vonalat a függőleges kék sáv mellé, illetve vízszintesen is húzz egy vörös vonalat valamelyik vízszintes kék sáv mellé.
7. Ha van még valahol olyan hely a körmödön, ahol úgy érzed elfér még vonal, akkor kék lakkal húzhatsz oda, de semmiképpen se zsúfolj be oda vonalat ahová szemmel láthatólag nem fér. Inkább álljon kevesebb vonalból/sávból a kockás mintád, minthogy a vonalak egymásra másszanak.
+ Tisztítsd meg a körömágyad a felesleges lakktól, használj fedőlakkot.


Hasonlóképpen csináltam EZT a kockás manikűrt is.
Ha van kérdésetek kommentben vagy emailen szívesen válaszolok!

8 megjegyzés:

  1. Őrült jó! Köszi a leírást, nagyon hasznos volt, tutira megpróbálom én is! :)

    VálaszTörlés
  2. tök jó, ezt már én is ki akarom próbálni egy ideje, talán majd most rászánom magam:)

    VálaszTörlés
  3. Hú de jóó,tuti ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper :) Én is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  5. Nem tutorial a neve? :)

    VálaszTörlés
  6. Örülök lányok, hogy tetszik! Remélem sok szép kockás manikűr születik majd mindenféle színben :)

    VálaszTörlés