péntek, január 24, 2014

DIY | Kristályos karkötő


Emlékeztek még a nyereményjátékomban szereplő ékszerekre? Akkor azt ígértem hozok róluk DIY-t. Nem is felejtettem el, csak épp időm nem nagyon volt alkotgatni, ma viszont sort kerítettem rá! A legegyszerűbben elkészíthető, és nekem a három közül a legjobban tetsző ékszer kerül ma terítékre. Ha van rá igény, akkor készítek tutorialt a másik karkötőhöz is vagy akár a fülbevalóhoz is. 


A következőkre lesz szükséged:
- olló (lemaradt a képről)
- fogó
- ragasztó
- csukló méretednek megfelelő hosszú fonott bőrszalag
- a bőrszalagtól kb. 1-1,5 cm-rel rövidebb kristály lánc
- ízlésednek megfelelő színű és anyagú fonal
- 2 db bőrzáró kupak
- 2 db fém karika
- 1 db ékszerkapocs
- 3-4 cm hosszú lánc

Elfelejtettem beszámozni a képeket, de egyébként annyira könnyű az elkészítése, hogy szerintem ha elolvassátok a leírást akkor simán menni fog!


A bőrszalag egyik végére kösd rá a színes fonal végét, majd ragasztóval ragaszd bele a bőrzáró kupakba. A kristály lánc végeiről vágd le az esetleg ott maradó fém részt, hogy később az ne akadjon bele semmibe, majd helyezd a kristály lánc első szemét közel a kupakhoz. A színes fonallal tekerd körbe kétszer a 2 kristály közötti részt így rögzítve azt a bőrhöz. Miközben haladsz kristályról kristályra figyelj oda, hogy a kristály lánc párhuzamosan haladjon a bőrrel, ne tekeredjen meg. Arra is  ügyelj, hogy ne túl szorosan tekerd körbe a színes fonallal mert akkor túl merev lesz a karkötő. Ha elérkeztél az utolsó kristályszemig, akkor megint köss egy csomót a színes fonallal a bőr végére, a fennmaradó részeket vágd le. Ezt a végét is ragaszd bele egy bőrzáró kupakba, végül pedig fogó segítségével szereld rá a fém karikákat, ékszerkapcsot és láncot.


A kellékeket ebayről szereztem be, sajnos egyikhez sem tudok már adni élő linket, de ha rákerestek akkor tuti találtok hasonlót.



Megpróbálkoztok vele? Szeretitek a DIY ékszereket?

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt a karkötőt. Talán mondhatom, hogy nekem is ez a kedvencem, bármihez feltudnám venni. :) Köszönöm még századjára is . :)

    VálaszTörlés
  2. én is csináltam egy ilyen jellegű karkötőt, de az nem lett olyan szép, mint a Tied!:))

    VálaszTörlés
  3. Mdollas Nails: :) köszi!
    Klaudia: köszike, örülök, hogy tetszik!
    Enikő: :) Nincs mit, de igazából a szerencsédnek köszönd! Akkor úgy látom jó helyre kerültek a nyeremények :)
    Petra: :) köszi. Én azért biztos vagyok benne, hogy a tiéd is szép lehet, mert a manijaidból ítélve kézügyesség van rendesen! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett! nekem is van ilyen strasszos láncom, valami hasonlót terveztem vele, de még nem jutottam el a megvalósításig. :D

    VálaszTörlés