szerda, november 20, 2013

Kedvenc ékszereim - gyűrűk, karkötők


No végre letudtam a vizsgát és már írom is Nektek ezt a bejegyzést. A kedvenc ékszereim második felvonása következik, ma gyűrűket és karkötőket fogok mutatni, no és persze egyetlen, de annál kedvesebb órámról is ejtek pár szót.
Azt meg kell említenem, hogy nagy gyűrűs vagyok már egy jó ideje. Eleinte tele voltam tömegdarabokkal, felvásároltam mindenféle bizsut ami csak első látásra megtetszett. Persze út közben kaptam/vettem ezüst gyűrűket is. Az évek folyamán egyre letisztultabb dolgokat kezdtem el hordani, és olyannyira elhatárolódtam a bizsu gyűrűktől, hogy szinte már csak ezüstöt hordok. Sokkal egyediebbek, nem kopik le róla a szín, nem fogják be az ujjaimat. Nyilván anyagiak terén jobban a zsebbe kell nyúlni, de inkább megveszek egy 3-4000 Ft-os ezüstöt, mint egy 2000 Ft-os bizsut (SIX, Bijou Brigitte) ami ugyanannyi ideig tart mint 500 Ft-os társaik. 
Nagyon szeretem a köves gyűrűket (értsd kristály, türkiz, borostyán stb. nem pedig strassz mert azt utálom), illetve a geometrikus formákat. Tisztában vagyok vele, hogy a többségnek talán nem fognak bejönni ezek az ékszerek, de én nem tudnék élni nélkülük, sokuknak története is van, mint pl. a felső sor jobba oldali gyűrűnek. Őt télen elhagytam a koli előtt a hóban a nagy hóangyalkázás közepette :D Már teljesen lemondtam róla, de tavasszal amikor elolvadt a hó nem ott virított a fűben? :D Azóta úgy vigyázok rá mint a szemem fényére :D
Általában mindkét kezemen van gyűrű, de 4 db-nál ritkán hordok többet a 2 kézen összesen.




Az "arany" gyűrűket is egyre jobban szeretem, belőlük csak bizsu van. Rájuk szoktam körömlakkal segíteni, mert a nyári izzadós időszakot nem élnék túl bezöldülés nélkül :S Arany színűből jelenleg a fenti kettő a kedvenc. Régóta szerettem volna monogramos gyűrűt, és végre találtam olyat ami tetszik is :D Ebay-en gyakran elcsábulok, bár inkább az egyszerű, vékony karika gyűrűket rendelem halomra, mert azok tényleg gyorsan lehasználódnak.

Arany és ezüst gyűrűből is vannak hatalmas, egész ujjpercet betöltő darabjaim, de ritkán van hozzájuk kedvem, illetve azokat önmagukban szeretem viselni.


Karkötőket csak a tavaszi, őszi időszakban hordok inkább, mert télen nem bírom elviselni a pulcsi alatt, mivel inkább a nagyobb darabokat részesítem előnyben, illetve a felkarra feltolva szoktam őket hordani. Nyáron pedig félek, hogy csúnyán barnul le a kezem :D
Egyébként a kis kékes-szürkés köves karperec még anyáé volt fiatal korában, de pár éve elkunyeráltam tőle :D Őt hordom egyébként a legtöbbet.


Régen utáltam az órákat. De tényleg. Aztán pár éve a fejembe villant, hogy nekem kell egy óra. De valami magasabb árkategóriásat akartam. Először Fossiléknál néztem szét, találtam is egy álomórát, de természetesen már kifutott darab volt (de akkor miért kell a webshopban tartani???!!!), fel is idegesítettek vele, és hirtelen ötlettől vezérelve megrendeltem ezt a Donna Karan órát. És milyen jól tettem. Nem vagyok egy nagy műanyag óra párti, de ez még az a kategória ami illik is hozzám, és bármihez fel tudom venni. Elegáns ruha mellett elegánssá válik, de egy hétköznapi szettben is ugyanúgy megállja a helyét.

Hát nem akartam, hogy ilyen hosszúra sikeredjen ez a bejegyzés, szerintem nem is érdekel mindenkit, de talán ez is adhat rólam egy kis infót :)
Holnap mega-giga HAUL-t tervezek, lesz köztük körömlakk, sminkcucc és ruha is úgyhogy figyeljetek! :D
Pá lányok! :)

9 megjegyzés:

  1. szuper bejegyzés lett. és engem érdekelt amit írtál
    nekem a párom ékszerész,nálunk tiltott gyümölcs a bizsu.én az ezüstöt nem szeretem,ha kapok valamit az arany.
    órák terén nekem hosszú a lista,jelenleg 2db dolce & gabbana órám van.
    most van egy óra amit kinéztem magamnak de titok,hogymelyik az :) babonás vagyok

    VálaszTörlés
  2. Az óra tényleg nagyon jó választás volt, és a kedvencem még a monogramos gyűrű :-)

    VálaszTörlés
  3. A felső sor jobb oldali nagyon nagyon tetszik, nekem 3 állandó ezüstöm van, azokat hordom leginkább, de azért akad bizsu is :]
    Viszont volt egy "pörgettyűs" gyűrűm (tudod, amiben van egy másik,ami forog), csak kifogytam belőle, így már leesik az ujjamról :(
    Amúgy az óra is nagyon szép, meg ami a felső képen a középső ujjadon van :]
    Szóval azért hasonló az ízlésünk :P

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sok szép gyűrű és óra tetszik!

    VálaszTörlés
  5. A gyűrűk tetszenek a legjobban és a fekete köves karkötő. :) Na jó azért az óra is mesés. :)

    VálaszTörlés
  6. a love feliratú nagyon aranyos, én is imádom az ezüst gyűrűket :))

    VálaszTörlés
  7. A gyűrűid nagyon-nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
  8. A köves gyűrűkért én is odavagyok, de bizsum óvodás koromban volt utoljára, képtelen vagyok hordani őket, kiütnek, pirosodom, viszketek tőlük. Újabban már az ezüsttől is, szerencsére még csak a fülbevalóktól. Nekem nincs ilyen sok ékszerem, megszokásból hordom őket, emlékek, de nézegetni azért szoktam az ékszerboltok kirakatát :)
    Órám is 10 éves, ajándék volt, titánszíjas, matt ezüstös színe van, azóta is bírja.

    VálaszTörlés
  9. Mdollas Nails: Örülök, hogy érdekel! :) De jó lehet, hogy a párod ékszerész!! Remélem majd a blogodon láthatjuk a rejtélyes álomórádat! ;)
    djkaty: Megunhatatlanok! :)
    Klaudia: :) Na, örülök, hogy ilyen sokminden elnyerte a tetszésed!
    Nail Judit: Köszike! :)
    Moon Angel: Oh, a fekete köves karkötőt imádom. Néha kicsit sok a hétköznapokra, de ki bánja? :D
    Réka: :) Az ezüst mindig jobb befektetés mint egy bizsu, és ráadásul a legtöbbje nem tucatdarab.
    Fleur: De jó, hogy azért akad akiknek tetszenek :)
    Audrey: Hát igen, a fémallergia teljesen más tészta :S Én sajnos az egyik arany fülbevalómmal voltam így :S

    VálaszTörlés